Volleyballen-welke bal kies je

Welke bal kies je ?

In Nederland spelen sommige miniteams nog met volleyballen die te zwaar zijn of nog erger: seniorenballen. Daardoor ervaren kinderen minder succesbeleving. Bij mini’s gaat het er vooral om om de bal in het spel te houden. Het spelen met een juiste bal is een voorwaarde hiervoor. Wij deden onderzoek met welke ballen mini’s het snelst succes hebben en hielden er vooral rekening mee met wat ze er zelf van vinden.

De bal moet voor het kind vooral veilig zijn, dus zacht en mag vooral niet “doortrekken” op de armen .

Er moet een bepaalde veerkracht en grip aanwezig zijn die prettig aanvoelt. De bal moet visueel zijn! Sommige kinderen hebben voorkeur voor gekleurde ballen, maar als de bal niet prettig aanvoelt dan letten ze minder op de mooie kleuren. Wij gooiden vele verschillende ballen in de zaal en keken dan met welke ballen de kinderen volleybalden. Wij vroegen hen na afloop van de training naar hun mening.

Ook hebben we er op gelet met welke bal het hoogste leereffect behaald wordt. Belangrijk is dat op niveau 5 en 6 een iets zwaardere bal genomen wordt als overgang naar de seniorenbal. Op de niveaus  3 en 4, ongeveer 210- 230 gram. De niveaus 5 en 6 240 gram. Een seniorenbal weegt ong. 275 gram. Omdat je veel individuele balvaardigheid traint is het raadzaam dat 1 bal per kind aanwezig is.

  • Voor niveau  1, 2 gaat de voorkeur naar de Mikasa School SV-3 (20.00 euro) Trial Ultima 27 (15,50 euro) en Mikasa SKV Kids (160-180 gram 20.00 euro)
  • Voor niveau 3 gaat de voorkeur naar de  Mikasa School SV-3  210 gram (20.00 euro) of Mikasa MVA 350L , (€ 18.00 )
  • Voor niveau  4 gaat voorkeur naar Mikasa School SV-3 of Mikasa Youth YV-3 .
  • Voor niveau 5 gaat  voorkeur naar de  Mikasa Youth YV-3, size 5, 240 gram (20.00 euro) .
  • Voor niveau 6 gaat voorkeur naar Mikasa Youth YV-3 of Mikasa Vul 500 (wit gekleurd, overgangsbal naar senioren) (28.00)

De Mikasa Yv-3(Youth) en Mikasa  SV-3(school) komen als beste ballen  uit de test  die onder spelers en trainers gehouden is! De markt begint het CMV volleybal nu ook te ontdekken. Zij levert steeds meer maatwerk op niveau voor volleybalmaterialen.

Hieronder vindt u de beschrijving van volleyballen voor Cool MovesVolleybal  (CMV) en voor senioren volleybal.

* Als u ballen wilt bestellen, kunt u dit doen op de website van http://www.beach-volleyball.nl. Maar u kunt ook rechtstreeks een email sturen naar adrienoy@hotmail.com onder vermelding van uw naam, adres, postcode en woonplaats, emailadres, en welke ballen en andere produkten u wilt bestellen. U ontvangt  binnen 1 dag een email terug over uw bestelling.

Be Sociable, Share!